Over ons

Het was voorjaar 2010…

… toen Mariël de stoute schoenen aantrok en haar praktijk overdroeg om in Apeldoorn een nieuwe te starten. Uit zorg voor haar patiënten, startte ze direct klein in een kamertje bij een fysiotherapeut. Haar patiënten kwamen haar namelijk direct achterna vanwege de persoonlijke behandeling die ze kregen: niet de klacht stond centraal, maar hun beleving. Hun verhaal.

Positiviteit en kracht
Drie jaar later klopte Mariëlle als freelancer aan bij Mariël. Ze zag een volle agenda, tevreden patiënten, verwijzers vol lof en een interne organisatie die om aandacht vroeg. De combinatie van Mariël en Mariëlle gaf synergie en ze besloten hun samenwerking om te zetten naar een maatschap. Al snel kwam er een podotherapeut bij, een baliemedewerker, en daarna nóg twee podotherapeuten.

Ze openden nevenvestigingen in Apeldoorn, om beter bereikbaar te zijn voor patiënten en om nog beter te kunnen samenwerken. Hun kracht en open houding werden ook opgemerkt door orthopeden van het Gelreziekenhuis, met de vraag of ze een gezamenlijke voet-enkelpoli wilden. Die is er nu, als een van de weinige in Nederland.

Inspireren en geïnspireerd worden
De podotherapeuten van het Paramedisch Voetencentrum reizen elke dag vanuit Twente naar Apeldoorn. Waarom? Omdat ze hier veel invloed hebben op hun eigen werk. Omdat ze collega’s kunnen inspireren en omdat ze worden geïnspireerd. Omdat hier niet de klacht of het protocol centraal staat maar de patiënt.